Z důvodu velkého vytížení skladu se může doručení objednávek prodloužit. Omlouváme se za komplikace.

Kouzelné rozhovory - Linda a Kateřina

Každý měsíc vám představíme novou osobnost. Osobnost, která se stejně jako my ráda obklopuje krásnými věcmi a chce pro své děti co nejkouzelnější dětství. Než se do toho ale pustíme, představíme se vám my dvě - Kateřina a Linda, zakladatelky Kouzelného hračkářství a firmy Patagonie. 

Známe se z vysoké školy, studovaly jsme spolu žurnalistiku (Linda byla nejvyšší blondýna v ročníku, Kateřina si hrála na dekadentní intelektuálku.) Rychle jsme ale pochopily, že máme stejnou energii. A tak jsme spolu chodily nejen do školy, ale i za školu. Po studiích jsme každá porodila děti (Kateřina 2 holky, Linda 3 kluky) a naše cesty se na chvíli rozpojily. Před šestnácti lety začalo naše společné podnikání, když jsme s miminky na klíně začaly po kavárnách realizovat naše nápady.

vyber2

Asi jsme vždycky vyplňovaly bílá místa na mapě – sahaly po věcech, které nám v tuzemsku chyběly. Nejdříve to byly rodinné plánovače, mammadiáře, motivační kalendáře, neboli pomůcky ke zkrocení rodinného času. Chtěly jsme maminkám zjednodušit slaďování, což byla věc, kterou jsme potřebovaly my samy jako sůl. Dodnes vydáváme oblíbené mammadiáře a Rodinný kalendář. Postupně se přidaly kreativní hry a hračky. To proto, že nám děti odrůstaly a my nemohly v Česku najít nic, co by je rozvíjelo tak, jak bychom si přály. Pak jsme ale objevily DJECO, fantastickou francouzskou značku, a zamilovaly se. Asi před deseti lety jsme se dohodli na trvalé spolupráci a my se stali téměř výhradním dovozcem značky DJECO pro Českou republiku. Od té chvíle dovážíme ty nejlepší evropské hračky, co se kvality materiálu, zpracování, nápadů a krásy týče. K DJECu se přidalo MOULIN ROTY, POPPIK, španělské LONDJI, dánský FABELAB a britský PLAYINCHOC. Obrovsky důležité je pro nás i ekologické cítění. Třeba barcelonská značka LONDJI nás baví, protože je 100% recyklovatelná, jejich puzzle jsou zabalené do obalů ze slupek od brambor. DJECO i MOULIN ROTY naprosto eliminují plasty, už je nenajdete ani na obalu. Naše balíčky, které odesíláme z e-shopu, také neobsahují žádné bublinkové fólie, jen recyklovaný papír. 

Přestože jsme každá jiná, za celou dobu společného podnikání jsme se ani jednou nepohádaly. Doplňujeme se, vycházíme si vstříc. Navíc kolem sebe máme skvělý tým. Líba a Anička například jsou s námi už dlouho a bez jejich podpory bychom nebyly tam, kde jsme teď. A co spojuje všechno, co v Kouzelném hračkářství nabízíme? Nápaditost, originalita, design. A důraz na to, aby se děti rozvíjely jak motoricky a rozumově, tak i esteticky. Nemáme rády umělou hmotu, ani nevkus. 

A hlavně nás těší, že můžeme dětem ukazovat, jak nápaditý a krásný dokáže svět být.