Z důvodu velkého vytížení skladu se může doručení objednávek prodloužit. Omlouváme se za komplikace.

Kouzelné svačiny: Perníkovo-cuketové muffiny

Naše Linda je máma 3 kluků, ragbistů, kteří jsou stále hladoví. Má na nich vyzkoušené skvělé recepty na kouzelné svačiny, které s vámi bude sdílet, protože nápadů na dobré a zdravé svačiny není nikdy dost. ☀️ Dnes jsou to zdravé, rychlé vláčné a voňavé Perníkovo-cuketové muffiny????, na které můžete využít formičky od Liewood ve tvaru kočičky, medvídka nebo zajíčka.
 
INGREDIENCE
1,5 hrnku celozrnné pšeničné mouky, ½ hrnku sladidla – já jsem dala javorový sirup, ale může být i med nebo třtinový cukr, ½ hrnku oleje, 1,5 hrnku najemno strouhané cukety (šťávu neslévejte), 100 g bílého jogurtu, 2 vejce, ½ prášku do pečiva, 2 lžíce nepraženého kakaa, lžička perníkového koření (používám namíchané od Kitchenette), vanilka, špetka soli
 
POSTUP
Silikonové formy na muffinky si vystříkáme olejem ve spreji a nemusíme už vysypávat. Troubu předehřejeme na 160 stupňů. V míse smícháme suché ingredience, v druhé míse smícháme mokré a pak obě směsi propojíme. Muffinky plníme maximálně do 2/3 a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut. Hotové muffinky pak můžete dozdobit mascarpone smíchaným s moučkovým cukrem.
 
cuketove_muffiny