Z důvodu velkého vytížení skladu se může doručení objednávek prodloužit. Omlouváme se za komplikace.

"Svou granolu jsem začala péct před 12 lety a troufám si říct, že jsem pochopila princip její vypečenosti," říká Barbora Karpíšková, majitelka bistra Bjukitchen.

To, že si na creammy.cz nebo v našem karlínském concept storu můžete koupit skvělou Bjukitchen granolu, už určitě víte. My vám teď s radostí přinášíme krátký rozhovor s Bárou Karpíškovou, mámou Cypriána, autorkou kuchařky a majitelkou bistra Bjukitchen, které před nedávnem oslavilo rok od svého otevření. 

L1190557_Bara_Karpiskova_CB

Báro, kdybyste to měla shrnout, jaký byl ten poslední rok?

Rychlej, zábavnej, místy dost náročnej, ale především hezkej. Umím dobře balancovat mezi prací a pohodou, takže i když jsem měla dost práce, řádně jsem se za to odměnila chatičkou nebo procházkou s kamarádkou. 

Je něco, co byste udělala jinak a naopak, co myslíte, že se opravdu vydařilo?
Snažím se poučit z chyb, ale v mojí povaze je věci vyzkoušet a přesvědčit se na vlastní kůži. Takže asi bych zpětně nic neměnila, ale možná bych na sebe nemusela být tak přísná, i když to je také součástí mojí povahy. Chci hodně od sebe i od druhých. 

Prozradíte, na co se můžeme těšit v letním menu? 
Samozřejmě na jahodové knedlíky a rozhodně se vrátí i salát s melounem. 

Co má v Bju nejraději Cyprián – tipuju zmrzku?:-)
Jak kdy, Cyprián má opravdu rád naši omeletu, kynutý malinový koláč a studené kakao. Linecká sušenka cestou ze školky je také často oceněna. A samozřejmě zmrzlina se sprinkles je také v jeho Top 5!

Plánujete nějaké další akce, jako byla slavnostní večeře v Bju?
Plánujeme! Rádi bychom konečně otevřeli pár večerů s naturálním vínem, pizzou a malými talířky nějakých dobrůtek.

Jak vypadá vaše rodinná víkendová snídaně?
Cyprián má strašně rád takové malé palačinky, které mají spíš velikost lívance, takže většinou mě o víkendu budí se slovy, maminko, víš co je dneska za den? Volnoooooo:)))

Já si nejdřív jako každý jiný den uvařím hrnek filtru, protože prakticky usínám s myšlenkou na něj a pak si udělám vajíčko na měkko, nakrájím si trochu ovoce nebo zeleniny a upeču si topinku. 

IMG_9341

V Creammy v Karlíně a na e-shopu www.creammy.cz máme možnost nabízet vaši granolu – máme všechny příchutě a nemůžeme se shodnout, která je nejlepší – jak to děláte, že je tak dokonalá?
To mě opravdu těší. Svoji granolu jsem začala péct před 12 lety a troufám si říct, že jsem pochopila princip její vypečenosti. Dlouho jsem to dělala pro zábavu, pro děti, pro kamarády, pro radost. Třeba kakaovo-kokosová byla jednu dobu u nás doma naprosté must, když jsme jeli třeba na prázdniny, musela jsem ji napéct 3 kila, abychom přežili. Já si momentálně ujíždím na pistáciové, Cipí to dost točí, takže doma máme stejně všechny. 

V hlavě už mám pár dalších, takže teď už jen najít ten čas. 

Děkujeme za rozhovor. Budeme se těšit. A vy si nenechte ujít naši slevovou akci na granolu Bjukitchen ZDE.