Z důvodu velkého vytížení skladu se může doručení objednávek prodloužit. Omlouváme se za komplikace.

"Když věřím nějakému nápadu, jdu rovnou za ním a učím se až cestou," říká Emily Gray, zakladatelka amsterdamského Gray Label.

Gray Label  je značka, kterou v roce 2011 založila Emily Gray s tím, že děti tvoří srdce její designové tvorby. Její značka Gray Label tvoří nadčasové, minimalistické a cozy oblečení, které umocňuje pravou podstatu dětské krásy bez rušivých vzorů a barev. Dává naopak přednost jemně zbarveným základům, které se bezproblémově kombinují. Vše je vyrobeno výhradně z nejlepší dostupné 100% organické bavlny. 

Jsme nadšeny, že vám můžeme nabídnout rozhovor s Emily Gray, která si laskavě našla čas odpovědět na několik otázek a podělit se s námi o své postřehy.

Bez názvu (1440 × 400 px) (9)

Jak dlouho trvala cesta od počáteční myšlenky dětské kolekce oblečení k její realizaci? S jakým týmem jste začínala? 

Trvalo mi asi 1,5 roku, než jsem se dostala od počáteční myšlenky dětské kolekce oblečení ke spuštění značky a webových stránek. Začínala jsem sama.

Jste typ, který všechno promýšlí ze všech stran, nebo máte nápad a vrhnete se do jeho realizace bez přemýšlení?

Raději nepřemýšlím o všem příliš. Když pevně věřím v nějaký nápad, pokusím se za ním jít a učím se až cestou. Dělat chyby a učit se z nich je pro mě nejefektivnější způsob, jak růst a zlepšovat se.

Kde nacházíte nejlepší inspiraci pro novou kolekci - potřebujete vykročit ze své denní rutiny? 

Ano, opravdu potřebuji vykročit ze své denní rutiny, abych našla inspiraci. Být sama mi umožňuje, aby moje kreativita plynula. Ať už je to procházka po pláži, návštěva naší továrny nebo výlet do města, tyto zážitky mě inspirují.

Máte se svou rodinou nějaké oblíbené společné rituály?

Ano, naše rodina miluje společné velké snídaně o víkendech a všichni, včetně starších dětí, se snažíme být v tu dobu spolu kdykoli to jde. Také se snažíme o to, aby nám vyšla téměř každý den i společná večeře.

Jak se vám daří skloubit práci a péči o rodinu?

Mám úžasného manžela, který je velmi flexibilní a upravuje s našimi plány. Typicky trávím pondělí, úterý a čtvrtek v kanceláři. Středa a pátek jsem (pracuji) doma. To mi umožňuje efektivně vyvážit mé povinnosti v Gray Label s péčí o rodinu.

Daří se vám najít čas pro sebe na pravidelné cvičení během pracovního týdne se třemi dětmi a dostatečně spát?

Ano! Mé děti jsou teď ve věku 8, 12 a 14 let. Jak dospívají, je pro mě rodinné plánování snažší a víc a víc se mi daří najít si nějaký ten čas i pro sebe. Cvičím čtyřikrát týdně a dávám si záležet na tom, abych dostatečně spala - chodím spát kolem 22:00. Tato rutina mi pomáhá zůstat při smyslech a plná energie.

Jak by vypadal váš ideální den volna - jak byste ho strávila?

Můj ideální den volna by začal ranním cvičením, následovaným dlouhou procházkou po pláži s mým psem. Užívala bych si snídani u moře a pak bych prostě viděla, co den přinese... 

Můžete doporučit nějaká místa, kam ráda chodíte s rodinou v Amsterdamu?

Jistě! Zde je několik doporučení na místa, která moje rodina v Amsterdamu miuje:

Wolf: dokonalé na snídani nebo oběd.

Café Amsterdam: milé a uvolněné místo pro večeři s dětmi. Een gouden ouwe:)

Noordermarket: Jídlo v sobotu a Brocante/Vintage v pondělí. Má malé hřiště pro děti a francouzské klasiky v Libertine.

Playhood: Nováček ve městě. Vnitřní herní seance nabízejí zábavné, kreativní a vzdělávací hraní pro děti i dospělé.

A samozřejmě obchod Gray Label.

A zpátky k práci - máte nějaké nové plány s značkou Gray Label - naši zákazníci by určitě měli zájem vědět, jestli plánujete rozšířit kolekci pro dospělé?

Pracujeme na tom, stay tuned ;-)