Z důvodu velkého vytížení skladu se může doručení objednávek prodloužit. Omlouváme se za komplikace.

Pexeso varianty zábavy

Jedno pexeso – spousta zábavy

c8d66bcf84a8ba9d2517350713282697.1600x1200Tradiční hru pexeso samozřejmě všichni známe a z nějakého důvodu, jsou v ní děti mnohem lepší než dospělí. Proto tak milují hrát pexeso společně s rodiči.

Ale pexeso, jedno jestli kartonové nebo papírové, nabízí spoustu dalších variant zábavy, která je v dnešních dnech tolik potřeba.

Vyzkoušejte třeba pexeso od DJECA s roztomilými ilustracemi zvířátek, kde kromě klasického odkrývání dvou stejných obrázků můžete s dětmi vyzkoušet následující:

  1. Který obrázek chybí?

Vyberte podle věku dítěte určité množství obrázků - zvířátek, ať si je děti prohlédnou a po chvíli jeden obrázek schovejte. Dítě si pokouší vybavit si zvířátko, které v řadě chybí.

  1. Jaký máš postřeh ?

Otočte obrázky lícem nahoru a jeden z hráčů nebo dospělý vyvolává slova, která musí děti na kartách co nejrychleji najít. Kdo najde první, kartu si nechá. Pro menší děti je možno zadat jen vyhledávání zvířátek, pro starší už můžete zadávat detaily, jako zobák nebo zelená barva atd.

  1. Který obrázek si myslím?

Oblíbená hra pro dlouhé cesty v autě, ale můžete hrát i doma s naším zvířátkovým pexesem. Rozložte si všechny obrázky na stůl a rodič si vybere zvířátko, které „si myslí“. Děti pak se snaží na co nejméně dotazů uhodnout, které to je.

  1. Poblázněné pohádky

Vyberte z pexesa třeba čtyři zvířátka a nechte děti, ať vymyslí příběh, ve kterém budou tato zvířátka vystupovat.

  1. Namaluj zvířátko

Děti, zkuste namalovat vyobrazené zvířátko na pexeso a rovnou mu přimalujte domeček. Fantazii se meze nekladou – ježek bude určitě nadšený, když bude mít v domečku domácí fitko nebo cukrárnu.

Linda Šamánková