Z důvodu velkého vytížení skladu se může doručení objednávek prodloužit. Omlouváme se za komplikace.

Útok pirátů a Čarodějky

661b9fbf9f1fee93a90a4bd8385cc0d1.1600x1200Skvělá, oceňovaná, karetní hra, kterou musíte s dětmi vyzkoušet.

Zejména nyní, kdy jsou rodiny nuceny zůstávat doma, je občas náročné vymyslet, čím děti zabavit. Představujeme Vám proto skvělé karetní hry, u kterých se bude bavit celá rodina.

Vybrala jsem hru Útok pirátů, což je skvělá, dynamická karetní hra, která patřila mezi naše nejoblíbenější a brali jsme ji všude s sebou. K pirátské variantě navíc DJECO vyrobilo hru na stejném principu pro dívky – Čarodějky.

A jaká jsou pravidla?

Piráti se snaží sestavit co nejdříve svůj koráb ze šesti karet stejné barvy, sbírají zlaté tolary nebo části lodi svého spoluhráče. Pozor ale na Piráta! Pokud na něj narazíte, musíte se vyplatit, a to buď mincemi, které jste našetřili nebo třemi kartami. Může se stát, že se budete muset vzdát i části své rozestavěné lodi. Pokud ovšem nemáte v rukávech eso – tedy kanón – tím piráta odstřelíte a je po problémech.

Varianta pro dívky je na stejném principu, jen se hráči snaží sestavit vílí zámek, sbírají drahokamy a musí se mít na pozoru před zlou Čarodějnicí.

Hra je skvělá pro starší děti, ale i hráče v předškolním věku, protože hlavním hybatelem celé partie je náhoda. Děti pravidla hry rychle pochopí a snaží se vymyslet strategii, kterých karet se zbaví, aby svou rozestavěnou loď neohrozily, a naopak zkomplikovaly stavbu lodi svému soupeři. Musí se také naučit držet se zpátky, protože čím víc karet berou, tím víc sice mohou získat, ale také ztratit, pokud narazí na Piráta.

Přejeme spoustu zábavy.

Linda Šamánková