Z důvodu velkého vytížení skladu se může doručení objednávek prodloužit. Omlouváme se za komplikace.

Hračky pro kluky nebo pro holky? A není to jedno? Jaká je budoucnost hraček?

Většina z nás se často přistihne při tom, že dětem vybírá hračky zejména podle barvy. Často jsou také autíčka spjata s chlapečky, zatímco panenky vehementně přenecháváme holčičkám. Podle čeho si ale děti ve skutečnosti vybírají, s čím si budou hrát?

Podle čeho vybírat hračky pro děti?

Hračky by měly být pro děti dostatečně motivujícím a zajímavým předmětem, který v nich vyvolá zvědavost a představivost. Proto kluci i holky milují stavebnice nebo knihy. Dále je pak třeba podle individuality dítěte přistupovat k jeho zájmům – baví dítě kreslení, ale právě stavění je mu cizí? Vycházejte spíše z jeho zálib, než z toho, jakého je pohlaví. I když je pravděpodobné, že si holčička bude hrát s autíčkem trochu jiným způsobem než chlapeček, neznamená to, že je jí taková hra cizí. Děti si ale obecně vybírají takové hračky, které jim jsou blízké vzhledem k tomu, jaké mají kolem sebe vzory. Vídá děťátko tatínka v garáži nebo maminku v kuchyni? Pravděpodobně si právě podle toho vybere, s čím si vlastně chce hrát. Některé hračky, které jsou rozděleny striktně podle pohlaví, v dětech příliš nerozvíjejí logické myšlení, a naopak je uměle staví do pozice, ve které se mají cítit dobře. Ve skutečnosti to tak přitom vůbec nemusí být. 

Děti oceňují neutralitu hraček

O tom, že si děti doopravdy zvládnou hrát s hračkami, které pro ně nejsou podle dospělých primárně určeny, svět přesvědčily i největší řetězce s hračkami. V londýnských obchodech Harrods a Hamleys jsou nyní hračky neutrálně zařazeny ne podle pohlaví, ale podle tematiky. Děti si tak snadno najdou to své, a to bez ohledu na to, jestli stojí zrovna u regálu, kam patří hračky pro holky, nebo pro kluky. A malí zákazníci, o které jde v hračkářství především, změnu uvítali! Je tak jen otázkou času, kdy přijde řada na podobné změny i v dalších prodejnách. Dost možná si tak nejedno z dětí najde svou zálibu v něčem, k čemu by se v původně rozdělených prodejnách nedostalo. Hračky, které potěší nejednu dětskou duši, najdete i webu  kouzelnehrackarstvi.cz. Právě v kouzelném hračkářství najdete tolik hraček a her, které mohou rozvinout osobnost vašeho děťátka – ať už se jedná o holčičku, nebo chlapečka.

Napadlo vás někdy, že může být rozdělení hraček pro děti limitující? Možná, že se svět takových předsudků již brzy zbaví.