Z důvodu velkého vytížení skladu se může doručení objednávek prodloužit. Omlouváme se za komplikace.

"Krása je v detailu," říká zakladatelka dánské značky Liewood Anne Marie Lie Norvig

Dánská značka Liewood kombinuje funkčnost, skandinávský minimalismus a okouzlující estetiku způsobem, který fascinuje nejen nás. Liewood je snadno rozpoznatelný díky hravému designu, jemným barevným kombinacím a vysoké kvalitě zpracování. Důraz na organické a udržitelné materiály dělá z Liewoodu značku, kterou zákazníci stále více vyhledávají. „Krása je v detailu“ - to je motto zakladatelky Liewoodu Anne Marie Lie Norvig, která nám poskytla krátký rozhovor.

Anne_Marie_Liewood4741

Když jste v roce 2015 založila Liewood, představovala jste si, že dosáhne současného úspěchu a rozsahu sortimentu, který zahrnuje rozmanitou kolekci hraček, dekorací do domácnosti a rozšiřující se řadou oblečení?
Cítím velkou radost, že se nám na evropském trhu s LIEWOODem podařilo vytvořit hit a poptávka byla od začátku velmi vysoká. Z malé dánské start-upové firmy s mezinárodními prodeji se teď proměňujeme v mezinárodní společnost s globální organizací a mnoha různými kategoriemi, které vyhovují všem potřebám každodenního života rodiny.

Předpokládám, že vaše děti jsou pro vás velkou inspirací, ale odkud ještě čerpáte nápady při tvorbě nových kolekcí Liewood?
Nápad na LIEWOOD vznikl poté, co jsem se stala matkou a najednou jsem si uvědomila, kolik věcí jako rodina s malými dětmi potřebujete a že na trhu není nic, co by se mi líbilo. Chtěla jsem vytvořit produkty, které jsou funkční, vysoce kvalitní, mají estetický design a udržitelné materiály. A moje děti jsou stále mou hlavní inspirací, protože rostou a mají pořád nové potřeby.

Jak vypadá váš typický pracovní den?
Protože se podílím na roli kreativní ředitelky a generální ředitelky, moje dny jsou velmi rozdílné. Některé dny se plně věnuji kreativním procesům a brainstormingu nových designů se svým týmem, jiné dny se zabývám rozpočty, organizací LIEWOOD a dalšími obchodními rozhodnutími. Oba aspekty si užívám a během cesty se sama mnoho učím.

Jak se vám daří najít rovnováhu mezi prací a osobním životem?
Upřímně řečeno, o této rovnováze příliš nepřemýšlím. LIEWOOD je velkou součástí toho, kým jsem. Miluji svou práci a jsem hrdá na to, čeho jsme dosáhli. Moje rodina je velkou součástí mého úspěchu, protože mě podporuje, a i můj manžel v LIEWOODu pracuje. Zároveň si opravdu užívám čas strávený s přáteli a rodinou, kdy se mohu uvolnit a vypnout od LIEWOODu.

Jaká je vaše představa o dokonalém volném dni, co vás nejvíce baví a jak byste ho strávili?
Momentálně stavíme nový letní dům a já se nemůžu dočkat, ať tam budu trávit volný čas s manželem, dcerou a synem a pozvu si sem spoustu přátel.

Opakovaně máme velkou poptávku po kolekci oblečení pro dospělé Liewood - v současné kolekci je jen několik kusů. Nemáte v plánu tuto oblast rozšířit? Nebo jaké jsou vaše budoucí plány?
Moje plány do budoucna jsou nadále inspirovat a usnadňovat život rodinám po celém světě. Je privilegiem být přeneseně součástí rodiny v těch důležitých prvních letech života dětí. Pokud jde o kolekci pro dospělé, LIEWOOD bude vždy značkou pro děti, ale sem tam s malým přídavkem pro rodiče. Stay tuned. 

Kdybyste měla jménem Liewood vybrat tři oblíbené kousky z aktuální kolekce, jaké by to byly?
To bohužel nedokážu, mám ráda všechny kousky. Ale se současnou letní kolekcí jsem opravdu nesmírně spokojená.